Welcome to Our Community

Wanting to join the rest of our members? Feel free to sign up today.

Sign Up

Whine and vibration when starting

Discussion in 'General' started by SEAL-rider, Nov 28, 2017.

  1. SEAL-rider

    SEAL-rider Member

    Joined:
    Aug 5, 2016
    Messages:
    92
    Likes Received:
    107
    Trophy Points:
    33
    Location:
    San Diego
    My Bike(s):
    2005 Big Dog Chopper 117
    First Name:
    Spencer
    I posted this to technical but no response. Everyone seems to congregate here.

    2005 Chopper - lately when starting I am getting a kind of whine. Now that whine includes a vibration. It starts but does not sound good doing it. Ideas appreciated.
     
  2. HMAN

    HMAN Well-Known Member

    Joined:
    Mar 21, 2011
    Messages:
    3,372
    Likes Received:
    2,527
    Trophy Points:
    113
    Location:
    fk it
    Ifn it was me, i'd pull the primary cover for a check up. Could be any number of items.
     
    francoblay1 likes this.
  3. cdogg556

    cdogg556 Guru

    Joined:
    May 21, 2011
    Messages:
    7,005
    Likes Received:
    15,229
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Folsom, Ca.
    My Bike(s):
    2009 Big Dog Mastiff, Chrome Package, DOC's ESC, 585 cam, VH Big Radius Exhaust, 2.5" fwd cntls.
    First Name:
    John
    Does it stop after it starts?
     
    francoblay1 likes this.
  4. francoblay1

    francoblay1 The Spaniard

    Joined:
    Aug 14, 2011
    Messages:
    14,654
    Likes Received:
    11,841
    Trophy Points:
    113
    Location:
    LĀ“Escala, 17130 Spain
    My Bike(s):
    K9 (2006)
    First Name:
    Franco
    :oldeek:
     
    cdogg556 likes this.
  5. SEAL-rider

    SEAL-rider Member

    Joined:
    Aug 5, 2016
    Messages:
    92
    Likes Received:
    107
    Trophy Points:
    33
    Location:
    San Diego
    My Bike(s):
    2005 Big Dog Chopper 117
    First Name:
    Spencer
    Sometimes, but then it starts up and runs fine.
     

Share This Page