Welcome to Our Community

Wanting to join the rest of our members? Feel free to sign up today.

Sign Up

Voltage Regulator Recall

Discussion in 'Technical Bulletins and Recalls' started by Gas Man, Aug 31, 2007.

  1. Gas Man

    Gas Man Cool isn't cheap
    Supporting Member Calendar Participant

    Joined:
    Apr 8, 2007
    Messages:
    15,043
    Likes Received:
    274
    Trophy Points:
    83
    Location:
    Metro Detoilet
    Well I'm thinking it wouldn't hurt anything to do a fuse with the CB anyway.... The only downfall would be another connection. But really its not even that, cause you could eliminate the wire from the CB to the battery and replace it with the in line fuse wiring. eye loop to CB and eye loop to battery... that's probably what I'm going to do.

    Going to hit up the auto store today and see what they got. But basically the same thing as this...
    EBAY - 8gauge fuse holder with 2-40amp fuses
     
    #81 Gas Man, Dec 19, 2007
    Last edited: Feb 23, 2008
  2. V

    V Guru

    Joined:
    Nov 1, 2007
    Messages:
    5,396
    Likes Received:
    50
    Trophy Points:
    48
    Gas the ebay listing looks just like what comes in the kit. Braided wire like 10ga. with red see thru insulation. It just doesn't have the terminals.

    Checked in at Autozone the fuse is standard off the self stock for $2.49 ea


    Over and out V.
     
  3. Gas Man

    Gas Man Cool isn't cheap
    Supporting Member Calendar Participant

    Joined:
    Apr 8, 2007
    Messages:
    15,043
    Likes Received:
    274
    Trophy Points:
    83
    Location:
    Metro Detoilet
    My bro has this stuff at work... he's going to see if he has just what I'm looking for and I'd get it for $free.95

    I'm just saying... run it with the CB... swap out the wire from the cb to the batt with this. All you would need is some ring terminals!
     
  4. V

    V Guru

    Joined:
    Nov 1, 2007
    Messages:
    5,396
    Likes Received:
    50
    Trophy Points:
    48
    Exactly and it shouldn't hurt anything as long as you're getting the required voltage back to the batt.


    V
     
  5. Gas Man

    Gas Man Cool isn't cheap
    Supporting Member Calendar Participant

    Joined:
    Apr 8, 2007
    Messages:
    15,043
    Likes Received:
    274
    Trophy Points:
    83
    Location:
    Metro Detoilet
    Right and voltage shouldn't be effected but could easily be checked...
     
  6. Gas Man

    Gas Man Cool isn't cheap
    Supporting Member Calendar Participant

    Joined:
    Apr 8, 2007
    Messages:
    15,043
    Likes Received:
    274
    Trophy Points:
    83
    Location:
    Metro Detoilet
    So I ordered one of those from him along with 2 more extra fuses (totalling 4). Reason being, the one I got from my bro's tractor place is green (I don't know why) and 10 gauge... not sure which will be better so I'll just have both.

    Anyway, the ebay one, $9.53 for all of it shipped. Got the 2 more 40 amp fuses from his ebay store.

    No auto stores had anything bigger than 12gauge and no bigger than 30amp. The big car radio place had some but wanted $5 for just the fuse holder. F that...
     
    #86 Gas Man, Dec 21, 2007
    Last edited: Feb 23, 2008
  7. 05BDog

    05BDog Member

    Joined:
    Nov 24, 2007
    Messages:
    76
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    My Bike(s):
    2005 Ridgeback
    got my letter in the mail today. Hope they will send me the parts and let me put them in....
     
  8. mudslinger

    mudslinger Banned

    Joined:
    Nov 13, 2007
    Messages:
    345
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    0
    Location:
    MI.
    My Bike(s):
    04 bigdog chopper
    Did you go to Palco's? Just checking that was my first thought.
    Since they deal with the radios and amps there. LOL
     
  9. Gas Man

    Gas Man Cool isn't cheap
    Supporting Member Calendar Participant

    Joined:
    Apr 8, 2007
    Messages:
    15,043
    Likes Received:
    274
    Trophy Points:
    83
    Location:
    Metro Detoilet
    Actually I checked Mickey Shore but they wanted $5 with no fuse and it was just a hassle... so forget it... its not worth the time, gas money, and dealing with the xmas traffic. Trust me... anything near the Eureka sucks....
     
  10. Rick

    Rick Active Member

    Joined:
    Oct 20, 2007
    Messages:
    302
    Likes Received:
    12
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Parker, CO
    My Bike(s):
    2006 BD K-9 1990 Honda Transalp
    I doubt thats the case I have the 06 VR on my k-9 checked via Gas' original post. I gat a letter last week, but as gas siad didnt say anything about a fuse, just that the VR could be recalled.
     
  11. Chopper Dave

    Chopper Dave SIICK!!!

    Joined:
    Apr 13, 2007
    Messages:
    8,444
    Likes Received:
    83
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Michigan
    My Bike(s):
    2011 Ultra Limited
    First Name:
    Dave
    I also got the letter too.....
     
  12. kickstart

    kickstart Well-Known Member

    Joined:
    Apr 9, 2007
    Messages:
    3,153
    Likes Received:
    1,141
    Trophy Points:
    113
    Location:
    TN
    My Bike(s):
    52 Pan,05 Bulldog, 07 K9
    First Name:
    Pat
    They removed the circuit breaker on mine and now just have the fuse. Cheap ass fix.
     
  13. Gas Man

    Gas Man Cool isn't cheap
    Supporting Member Calendar Participant

    Joined:
    Apr 8, 2007
    Messages:
    15,043
    Likes Received:
    274
    Trophy Points:
    83
    Location:
    Metro Detoilet
    Any reason why you didn't just run both?
     
  14. kickstart

    kickstart Well-Known Member

    Joined:
    Apr 9, 2007
    Messages:
    3,153
    Likes Received:
    1,141
    Trophy Points:
    113
    Location:
    TN
    My Bike(s):
    52 Pan,05 Bulldog, 07 K9
    First Name:
    Pat
    The Dealer did the recall.
     
  15. BBChopper

    BBChopper Supports 2 Disabled Vets
    Troop Supporter

    Joined:
    Nov 1, 2007
    Messages:
    17,482
    Likes Received:
    1,312
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Fellsmere Fl,
    My Bike(s):
    2005 BDM Choppa "Wild Fire", 2011 Electra Glide Ultra Limited "Swamp Rat"
    First Name:
    Pablo
    Hell I can do that myself and save a week in the shop!!
     
  16. johnny2

    johnny2 Member

    Joined:
    Nov 20, 2007
    Messages:
    80
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    My Bike(s):
    2005 bigdog pitbull-1969 honda dream 305
    would it not work to just make up the fuse link and put both wires at the breaker on the same stud then the breaker is out of the loop for failure and should give a good connection
     
  17. Gas Man

    Gas Man Cool isn't cheap
    Supporting Member Calendar Participant

    Joined:
    Apr 8, 2007
    Messages:
    15,043
    Likes Received:
    274
    Trophy Points:
    83
    Location:
    Metro Detoilet
    That would work...

    I got the ebay fuseable link in... its a nice one. Plus it comes with 2 x 40amp fuses... shit for $5 you couldn't buy one at the store for that much.
     
  18. ChuckRB05

    ChuckRB05 Active Member

    Joined:
    Apr 9, 2007
    Messages:
    374
    Likes Received:
    10
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Houston,Texas
    My Bike(s):
    '05 Ridgeback
    re

    I rode up to the dealer to get my VR recall done this morning. They put a 50amp fuse box under my seat. I'm going to have keep an extra one in my tool roll just in case it decides to go.

    [​IMG]
     
    #98 ChuckRB05, Dec 29, 2007
    Last edited: Dec 30, 2007
  19. 05chop

    05chop Well-Known Member

    Joined:
    Jul 17, 2007
    Messages:
    1,152
    Likes Received:
    121
    Trophy Points:
    63
    Location:
    wyoming
    My Bike(s):
    05 DT Chopper & 2010 Street Glide
    Just a reminder if you are going to replace cb get one thats waterproof.OEM isnt.:rolleyes: 05chop
     
  20. stig

    stig cycomutha

    Joined:
    Nov 25, 2007
    Messages:
    120
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Clifton,IL
    My Bike(s):
    2005 "EHC-less" Pitbull - 2008 FLHX street (not AS geezer) glide
    so will the dealerships or big dog send you the fix or do ya HAVE to bring it in?.here in illinois i have no dealerships I can go to,(illinois dealerships are droppin like flies)(the remaining have SCREWED me BAD!)the closest one for me is in Maryland Heights, MO 4 hours 1 way.
     

Share This Page