Welcome to Our Community

Wanting to join the rest of our members? Feel free to sign up today.

Sign Up

Electrical issue

Discussion in 'General' started by phatchopper300, Sep 30, 2017.

  1. phatchopper300

    phatchopper300 I just wanta ride

    Joined:
    Aug 4, 2009
    Messages:
    2,333
    Likes Received:
    329
    Trophy Points:
    83
    Location:
    Morganton, (Western) NC
    My Bike(s):
    08 k-9 Dakota spedo, RIP Kit gen. one 585 cam 2 1/2 forward contr
    First Name:
    Mike
    Ok now having issue electrical this time it's dealing with the CB keeps tripping during ridding so it's not charging battery then battery dies then bike shuts down. Not sure where to start. I guess start on grounds then each system I have1st gen rip kit 08 efi k9

    Sent from my SM-N950U using Tapatalk
     
  2. phatchopper300

    phatchopper300 I just wanta ride

    Joined:
    Aug 4, 2009
    Messages:
    2,333
    Likes Received:
    329
    Trophy Points:
    83
    Location:
    Morganton, (Western) NC
    My Bike(s):
    08 k-9 Dakota spedo, RIP Kit gen. one 585 cam 2 1/2 forward contr
    First Name:
    Mike
    I replaced 'vr about 6 months ago with cycle electric

    Sent from my SM-N950U using Tapatalk
     
  3. Th3InfamousI

    Supporting Member

    Joined:
    Sep 26, 2009
    Messages:
    10,781
    Likes Received:
    15,955
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Texas
    My Bike(s):
    04 Ridgeback & 07 K9
    First Name:
    Eric
    What's the voltage when charging?

    It's possible the circuit breaker just isn't any good

    Sent from my 2PS64 using Tapatalk
     
  4. phatchopper300

    phatchopper300 I just wanta ride

    Joined:
    Aug 4, 2009
    Messages:
    2,333
    Likes Received:
    329
    Trophy Points:
    83
    Location:
    Morganton, (Western) NC
    My Bike(s):
    08 k-9 Dakota spedo, RIP Kit gen. one 585 cam 2 1/2 forward contr
    First Name:
    Mike
    13.8 volts with bike at idle. I might as well replace CB rule that out

    Sent from my SM-N950U using Tapatalk
     
  5. phatchopper300

    phatchopper300 I just wanta ride

    Joined:
    Aug 4, 2009
    Messages:
    2,333
    Likes Received:
    329
    Trophy Points:
    83
    Location:
    Morganton, (Western) NC
    My Bike(s):
    08 k-9 Dakota spedo, RIP Kit gen. one 585 cam 2 1/2 forward contr
    First Name:
    Mike
    Is there a way to test CB

    Sent from my SM-N950U using Tapatalk
     
  6. phatchopper300

    phatchopper300 I just wanta ride

    Joined:
    Aug 4, 2009
    Messages:
    2,333
    Likes Received:
    329
    Trophy Points:
    83
    Location:
    Morganton, (Western) NC
    My Bike(s):
    08 k-9 Dakota spedo, RIP Kit gen. one 585 cam 2 1/2 forward contr
    First Name:
    Mike
    CB is about 6 months old also reset button type

    Sent from my SM-N950U using Tapatalk
     
  7. Th3InfamousI

    Supporting Member

    Joined:
    Sep 26, 2009
    Messages:
    10,781
    Likes Received:
    15,955
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Texas
    My Bike(s):
    04 Ridgeback & 07 K9
    First Name:
    Eric
    Try running a fuse do you have a dedicated fuse for the RIP kit connected to the battery?

    Check the ground on the VR it's possible it gets dirty as its grounded via the bolt into the frame.

    Sent from my 2PS64 using Tapatalk
     
  8. phatchopper300

    phatchopper300 I just wanta ride

    Joined:
    Aug 4, 2009
    Messages:
    2,333
    Likes Received:
    329
    Trophy Points:
    83
    Location:
    Morganton, (Western) NC
    My Bike(s):
    08 k-9 Dakota spedo, RIP Kit gen. one 585 cam 2 1/2 forward contr
    First Name:
    Mike
    Yes I will be checking vr ground

    Sent from my SM-N950U using Tapatalk
     
  9. phatchopper300

    phatchopper300 I just wanta ride

    Joined:
    Aug 4, 2009
    Messages:
    2,333
    Likes Received:
    329
    Trophy Points:
    83
    Location:
    Morganton, (Western) NC
    My Bike(s):
    08 k-9 Dakota spedo, RIP Kit gen. one 585 cam 2 1/2 forward contr
    First Name:
    Mike
    Not sure fuse dedicated for rip I do have efi dedicated

    Sent from my SM-N950U using Tapatalk
     
  10. BWG56

    BWG56 Guru

    Joined:
    Jul 29, 2008
    Messages:
    20,850
    Likes Received:
    36,606
    Trophy Points:
    113
    Location:
    USA
    My Bike(s):
    Big Dog, SpyderF3
    First Name:
    Ker
    Some of us replaced the CB with this from Pep Boys, 40 amp fuse n holder

    40amp.JPG fuses.JPG
     
    bdm7250 likes this.
  11. Th3InfamousI

    Supporting Member

    Joined:
    Sep 26, 2009
    Messages:
    10,781
    Likes Received:
    15,955
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Texas
    My Bike(s):
    04 Ridgeback & 07 K9
    First Name:
    Eric
    You should have a dedicated 30 AMP fuse for the RIP!

    The VR should have it's own dedicated fuse or breaker.



    Sent from my 2PS64 using Tapatalk
     
  12. phatchopper300

    phatchopper300 I just wanta ride

    Joined:
    Aug 4, 2009
    Messages:
    2,333
    Likes Received:
    329
    Trophy Points:
    83
    Location:
    Morganton, (Western) NC
    My Bike(s):
    08 k-9 Dakota spedo, RIP Kit gen. one 585 cam 2 1/2 forward contr
    First Name:
    Mike
    Yes I had a brain fart you are correct I do have that

    Sent from my SM-N950U using Tapatalk
     
  13. BWG56

    BWG56 Guru

    Joined:
    Jul 29, 2008
    Messages:
    20,850
    Likes Received:
    36,606
    Trophy Points:
    113
    Location:
    USA
    My Bike(s):
    Big Dog, SpyderF3
    First Name:
    Ker
    I think you mean 20 Amp
     
    dentdude36 likes this.
  14. bdm7250

    bdm7250 Guru
    Supporting Member

    Joined:
    Jun 3, 2016
    Messages:
    6,986
    Likes Received:
    17,194
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Hamilton Ontario Canada
    My Bike(s):
    2008 BD Mastiff 2008 AIH Slammer
    First Name:
    Doug
    dentdude36 and BWG56 like this.
  15. BWG56

    BWG56 Guru

    Joined:
    Jul 29, 2008
    Messages:
    20,850
    Likes Received:
    36,606
    Trophy Points:
    113
    Location:
    USA
    My Bike(s):
    Big Dog, SpyderF3
    First Name:
    Ker
    :cry:
     
    bdm7250 and dentdude36 like this.
  16. BWG56

    BWG56 Guru

    Joined:
    Jul 29, 2008
    Messages:
    20,850
    Likes Received:
    36,606
    Trophy Points:
    113
    Location:
    USA
    My Bike(s):
    Big Dog, SpyderF3
    First Name:
    Ker
    :nonod::boing:
     
    bdm7250 likes this.
  17. bdm7250

    bdm7250 Guru
    Supporting Member

    Joined:
    Jun 3, 2016
    Messages:
    6,986
    Likes Received:
    17,194
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Hamilton Ontario Canada
    My Bike(s):
    2008 BD Mastiff 2008 AIH Slammer
    First Name:
    Doug
    IMG_9358.GIF
     
    dentdude36 likes this.
  18. phatchopper300

    phatchopper300 I just wanta ride

    Joined:
    Aug 4, 2009
    Messages:
    2,333
    Likes Received:
    329
    Trophy Points:
    83
    Location:
    Morganton, (Western) NC
    My Bike(s):
    08 k-9 Dakota spedo, RIP Kit gen. one 585 cam 2 1/2 forward contr
    First Name:
    Mike
    Another ? the relay for efi looks like horn relay what should the voltage be on relay(25 amp). The relay gets very warm during operation I know it has power to it with engine running I have had to replace it before Want to make sure it's the correct amperage Just wondering if that is flipping the circuit breaker

    Sent from my SM-N950U using Tapatalk
     
    chubs likes this.
  19. phatchopper300

    phatchopper300 I just wanta ride

    Joined:
    Aug 4, 2009
    Messages:
    2,333
    Likes Received:
    329
    Trophy Points:
    83
    Location:
    Morganton, (Western) NC
    My Bike(s):
    08 k-9 Dakota spedo, RIP Kit gen. one 585 cam 2 1/2 forward contr
    First Name:
    Mike
    Bump

    Sent from my SM-N950U using Tapatalk
     

Share This Page